Čokoládové muffiny z černého piva Blackout

Aprílové počasí ještě pořád neskončilo a stále si s námi pěkně hraje.. My si však nenecháme zkazit náladu a ukážeme vám, jak si ji můžete doma zlepšit i vy společně s našimi produkty. Když vylezlo první jarní sluníčko, přišla na nás chuť na něco sladkého. A kdo nás sleduje na instagramu, už jistě ví, že přes sladké je tu odborník Denisa. Na instagramu jí najdete jako RadostiDee a pod hashtagem #dortyodDee si můžete prohlédnout všechny její dezerty, ať už sladké, tak i slané dorty plné tich nejlepších chutí. A právě Denisa se rozhodla přijmout naši výzvu a zahrnout naše černé pivo do svého receptu. A jak to dopadlo, to si můžete přečíst níže.

Schválně kdo z vás nemá rád muffiny..? My je milujeme! A to na všechny možné způsoby. Myslíme si, že tenhle malý zákusek se hodí snad ke každé příležitosti, ať už pořádáte nějakou oslavu nebo pořádnou párty, čekáte rodinou návštěvu a nebo si chcete jen hodit nohy nahoru a vychutnat si v klidu doma něco dobrého.

DSC_7797_001

Tentokrát jsme se bez přesného receptu už neobešli. Tady jsou suroviny, které jsme si nachystali:

1 hrnek hladké mouky
1 hrnek cukru krystal
200g kvalitní hořké čokolády
6 polévkových lžic másla
1 hrnek černého piva Blackout
4ks vajec
4 polévkové lžíce kakaa
2 čajové lžičky kypřícího prášku
a špetku soli
 
Postup bychom raději nepodceňovali a drželi se ho krok po kroku. Přeci jen ne nadarmo se říká, že cukrařina je jedna velká alchymie. Tady tedy:
Do mísy nasypte mouku, kakao, kypřící prášek a sůl a vše pořádně promíchejte. Kvalitní hořkou čokoládu nalámejte na menší kousky a společně s máslem ji nechte rozpustit v mikrovlnné troubě. TADY POZOR! Čokoláda se nesmí spálit! Raději nechte čokoládu rozpustit postupně a mezitím několikrát promíchejte, aby se obě suroviny dobře spojily. V další míse vyšlehejte vejce s cukrem tak, aby směs zesvětlala a nabyla na objemu. Poté do mísy postupně zašlehávejte rozpuštěnou čokoládu tak, aby vznikla jednotná směs. Následně po částech přidávejte sypkou směs mouky, kakaa, kypřícího prášku a soli. A teď to nejlepší nakonec. Za stálého míchání (již nešlehejte) pomalu přilijte celý hrnek našeho Blackoutu. Vše dohromady ještě chvilku pořádně promíchejte tak, aby vzniklo hladké řidší těsto. Troubu si předehřejte na 180°C . Do formy na muffiny vložte papírové košíčky a do každého nalijte těsto tak do ¾. Poté už jen vložte do trouby a počkejte tak 20 minut na hotové muffiny. Těsto krásně vyskočí a vy si jej můžete zkontrolovat zapíchnutím špejle nebo párátka, hotové těsto by se na ně nemělo nalepit.
 
A než se vám muffiny upečou, můžete si zkrátit čekání s naším černým parťákem. Blackout od pivovaru Volt vyniká svou krásnou tmavou barvou a krémovou pěnou. Tento stout vás naláká svou chutí kávy, čokolády či dokonce kakaových bobů, která vám po vypití zůstane na jazyku. Je tak akorát hořký a hezky jemný s lehkým bylinným nádechem. Tento vysoký a štíhlý elegán si k vám najde cestu sám a věřte, že ho nebude chtít poslat pryč!

DSC_7847_001

DSC_7842_001

 
A jako takový malý tip na závěr tu pro vás máme pivní kuličky, nebo také pivní dortová lízátka. Záleží jen na vás jak tento recept pojmete, fantazii se meze nekladou. A jak je tedy vytvoříte?

Budete potřebovat:
Čokoládové muffiny z černého piva Blackout
250g mascarpone
100ml smetany ke šlehání
a moučkový cukr dle chuti
 
Upečené muffiny rozdrobte a k nim přidejte všechny výše zmíněné ingredience. Všechny suroviny zpracujte do lehce lepivého těsta a vytvořte z něj kuličky. Výsledné pivní kuličky si můžete ozdobit dle libosti. Můžete je například stejně jako my polít rozpuštěnou čokoládou a posypat barevnými kuličkami. Tak a je to!

DSC_7812_001

Přejeme vám dobrou chuť!
Tento web používá cookies. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zde.